Solumuovi on materiaali, joka ei aseta juuri rajoituksia muodon suhteen. Suunnittelemalla tuotteen kanssasi pystymme löytämään oikean materiaalin tarpeisiisi. Koemuotit ja yksittäiset koekappaleet tekevät prototyyppien kokeilusta joustavampaa.

Käytämme suunnittelussa uusinta tekniikkaa. Suunnittelutiimillä on pitkäaikainen kokemus solumuovimateriaalista. 3D-suunnittelu ja -mallinnus luovat jo tuotekehitystyön alussa tilaisuuden asiakkaan ja suunnittelun väliseen vuorovaikutukseen.

Solumuovituotteet

EPS - Expanded polystyrene

EPS-tuotteet, ”Styrox”, valmistetaan granulaatista, joka esipaisutetaan haluttuun tiheyteen höyryn ja paineen avulla. Reaktorista "solumuovirakeet" johdetaan varastosiiloihin, joissa niiden annetaan tasaantua ennen prosessointia tavallisesti 12 - 48 tuntia. Varastosiiloista esipaisutetut EPS-rakeet johdetaan putkistoja myöten automaattikoneeseen asennettuun suljettuun muottiin, jossa niistä paisutetaan höyryn avulla halutun muotoinen ja kokoinen tuote. Paisutuksen ja jäähdytyksen jälkeen kappale on valmis muotista poistettavaksi ja käyttöön.

EPP - Expanded polypropylene

EPP on solupolypropeeni, joka valmistetaan katkomalla polypropeenista sopivan mittaisia rakeita extruusioprosessin jälkeen. Katkomisen jälkeen EPP-rakeet esipaisutetaan prosessissa, jonka vaikuttavana aineena on CO2. EPP-tuotteet valmistetaan muotissa koneellisesti, jossa ne sintraantuvat ja ne saavat lopullisen muotonsa uunitusvaiheessa.

EPP

Solumuovista valmistettu Nexxt antaa todellisen tuntuman salibandyyn

Arteknon valmistamat Nexxt -salibandykaukalot on suunniteltu Kansainvälisen Salibandyliiton (IFF) standardien mukaisesti. Pinottavat laitaelementit on valmistettu kestävästä ja kevyestä solumuovista (EPP), joten kaukalo soveltuu niin sisä- kuin ulkopeleihin. Haluamasi kokoisen kaukalon kokoaminen on myös helppoa ja itse kaukalon käyttö turvallista. Nexxt -salibandykaukalot myy Suomessa Arteknon valtuuttama myyjä:

Nexxt -salibandykaukalo

Mikko Aikko
SSBL Salibandy Oy
0400-529025
mikko.aikko@floorball.fi
www.floorball.fi

Nexxt salibandykaukalot (PDF, 1.15 MB)
IFF certified floorball equipment (PDF, 247.60 kB)

Termoruukku koristaa kesäpihasi

Artekno Termoruukut ovat kevyitä ja kestäviä. Sekä katseenkestäviä. Tyylikäs skandinaavinen muotoilu yhdistyy EPP solumuovimateriaalin avulla täydelliseksi vaihtoehdoksi pohjoisen ilmastoon. Termoruukku sopii täydellisesti kaikille takapihoille ja terasseille. Malliston ruukut kestäväat hyvin lämpötilanvaihteluita ja ne eristävät erinomaisesti, suojaten kasvien juuria alkukevään ja loppusyksyn yöpakkasilta.

Tutustu Arteknon uusiin kukkaruukkumalleihin

OTA YHTEYTTÄ

Konkreettisia käyttökohteita

use_solumuovi.jpg
Tutustu käyttökohteisiin

Suunnittelupalvelu

Suunnittelupalvelu Lopputuotteen käyttö ja käyttöympäristö, valmistusmäärä, ominaisuudet ja muokattavuus – kaikki nämä tekijät vaikuttavat muoviesineen suunnitteluun. Suunnittelupalvelumme auttaa sinua välttämään sudenkuopat ja tarjoamaan asiakkaallesi parasta laatua.

Tutustu

asiakastarinaPosti Oy Posti Oy

”Arteknon kanssa on ollut helppo räätälöidä vakiotuotteita Postin erityistarpeisiin,” Postin business manager Pekka Kuronen sanoo. Posti voi luottaa myös jatkossa yhteisen tuotekehitystyön jatkumiseen.

Tutustu

Materiaalit tuotteiden toteutukseen

EPS

EPS (solupolystyreeni, puhekielessä usein ”Styrox”), on paisutettua, umpisoluista polystyreenimuovia, jota käytetään kestävyytensä ja lämmöneristävyytensä ansiosta laajasti rakennusteollisuudessa, rakentamisessa, sekä soveltuu käytettäväksi erinomaisesti pakkauksissa, kuljetuskonteissa sekä vaativissa teknisissä osissa.

Tyypillisiä ominaisuuksia lopputuotteessa:

 • Tiheys muunneltavissa 18 -100 kg/m³ välillä
 • Ominaisuudet muuttuvat tiheyden mukaan
 • Toiminnalliset ominaisuudet laajalla lämpötila-alueella -40 … +75 C
 • Hyvä lämmöneristyskyky
 • Erinomainen iskunvaimennuskyky
 • Alhainen veden imeytyminen
 • Materiaalina uudelleen hyödynnettävissä

Tyypillinen muottimateriaali on alumiini.

Lataa esite

eps-raaka-aine.jpg

EPP

EPP on solupolypropeeni, josta valmistettavat tuotteet saavat lopullisen muotonsa sitä varten valmistettavassa muotissa koneellisesti. Tuotteen valmistusprosessissa ilmalla esipaisutetut EPP-rakeet johdetaan putkistoja myöten muottiin. Paineen ja höyryn avulla muotissa olevat rakeet täyttävät muotin kokonaan. Valmistusprosessia ohjataan ja valvotaan automaattikoneilla. Uunituksessa kappaleet saavat lopullisen muodon ja koon.

EPP:n tyypillisiä ominaisuuksia lopputuotteessa:

 • Tiheys muunneltavissa 30 - 80 kg/m³ välillä
 • Ominaisuudet muuttuvat tiheyden mukaan
 • Toiminnalliset ominaisuudet laajalla lämpötila-alueella -40 … +120 C
 • Hyvä lämmöneristyskyky
 • Erinomainen kestävyys ja iskunvaimennuskyky
 • Hyvä palautuvuus dynaamisen tai staattisen kuormituksen jälkeen
 • Alhainen veden imeytyminen
 • Hyvä kemiallisten liuottimien kestävyys
 • Helppo puhdistaa, konepestävä
 • Materiaalina uudelleen hyödynnettävissä

Tyypillinen muottimateriaali on alumiini.

Lataa esite

epp-raaka-aine.jpg

Arteknon laatutakuu

Asiantunteva henkilöstö

Asiantunteva
henkilöstö

Arteknon henkilöstö on omistautunutta ja jatkuvasti osaamistaan syventävää. Eri alueiden avainhenkilöt ovat ylpeitä kokemuksen tuomasta ammattitaidostaan.

Tutustu

Sertifioitua toimitusvarmuutta

Sertifioitua
toimitusvarmuutta

Toimitusvarmuus on meille kunnia-asia. Varmistamme, että saat mitä tilaatkin, oikeasta materiaalista ja oikeaan aikaan.

Tutustu

Tutkimus ja kehitys

Tutkimus &
kehitys

Materiaalit ja muottiteknologia kehittyvät jatkuvasti. Omalla tutkimus- ja kehitystyöllä varmistamme paikkamme kehityksen kärjessä.

Tutustu