Solumuovituotteet ja -pakkaukset suunnittelusta toteutukseen

Solumuovi on materiaali, joka tarjoaa lähes rajattoman vapauden tuotteen muodolle. Kun tuote suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa, pystymme löytämään oikean materiaalin haluttuihin tarpeisiin.

Millaisia tuotteita tai pakkauksia yrityksenne tarvitsee? Artekno Oy on kotimainen teknisten muovien, muovituotteiden ja -pakkausten asiantuntija, jonka toiminta perustuu vuosikymmenten kokemukseen, joustavaan ja asiakaslähtöiseen palveluun sekä jatkuvasti kehittyvään erikoisosaamiseen. Palvelemme sertifioidulla toimitusvarmuudella useita eri toimialoja ympäri Suomen: terveysteknologiasta LVIS-alaan, termologistiikasta ja elintarviketeollisuuden ratkaisuista hyötyajoneuvojen valmistukseen.

Ota yhteyttä, niin autamme löytämään sopivimmat ratkaisut tarpeisiinne!

Artekno biohajoavan solumuovin pioneeriksi

Olemme ensimmäisenä Suomessa ottaneet käyttöön solumuovista biohajoavan materiaalin. Se on maissitärkkelyspohjainen materiaali, jolla voidaan osittain korvata EPS- ja EPP-muovi soveltuvissa kohteissa. Biohajoava materiaali antaa mahdollisuuden ekologiseen ratkaisuun tilanteissa, joissa tuotteita ei voida järkevästi käyttää uudelleen.

Solumuovituotteet eri materiaaleista

Valmistamme solumuovituotteita ja -pakkauksia neljästä eri materiaalista, jotka ovat EPP, EPS, Biohajoava materiaali sekä uutuutena Artekno Ocean.

EPP

EPP eli solupolypropeenimuovi on kestävä materiaali, jolla on erinomainen palautuvuus- ja iskunvaimennuskyky. Helposti puhdistettava ja konepestävä materiaali sopii erityisesti vaativiin elintarvikepakkauksiin sekä esimerkiksi terveysteknologian ja eri teollisuudenalojen tarpeisiin.

EPS

EPS-muovi (solupolystyreeni) eli tuttavallisemmin Styrox tarjoaa kestävän ratkaisun erityisesti rakennusteollisuuden ja kuljetusalan tarpeisiin. EPS-muovilla on hyvä lämmöneristyskyky ja erinomainen iskunvaimennuskyky.

Biohajoava materiaali

Maissitärkkelyspohjainen biohajoava materiaali tarjoaa ympäristöystävällisen vaihtoehdon perinteisille muovimateriaaleille. Lopputuotteella on hyvä lämmönerityskyky, ja se voidaan kompostoida teollisesti.

Artekno Ocean – puhtaampien merien puolesta

Olemme ensimmäisenä Pohjoismaissa lanseeranneet solumuovimateriaalin, josta 15 % on merestä kerätystä muovijätteestä valmistettua muoviraaka-ainetta. Tämän ansiosta tuotteesta muodostuu 7 % vähemmän CO2-päästöjä verrattuna neitseellisen materiaalin tuottamiseen. Ominaisuuksiltaan Artekno Ocean vastaa EPP-materiaalia. Lue lisää »

Arteknon suunnittelupalvelu perustuu uusimpaan tekniikkaan

Suunnittelutiimillämme on pitkäaikainen kokemus solumuovimateriaalista sekä sen tehokkaasta hyödyntämisestä eri teollisuudenaloilla. 3D-suunnittelu ja -mallinnus luovat jo tuotekehitystyön alussa tilaisuuden asiakkaan ja suunnittelun väliseen vuorovaikutukseen. Näin lopputuote saadaan suunniteltua vastaamaan parhaalla mahdollisella tavalla käyttötarpeita.

Solumuovituotteissa käytössämme on moderni kalusto tuotteiden tarkkaan valmistamiseen. Suunnittelemme ja valmistamme lopputuotteen osat tarpeen mukaan myös useasta eri muovilaadusta, jotta lopputuotteesta löytyvät kaikki halutut ominaisuudet.

Meidän käsissämme tieto taipuu tuotteeksi – vain idea riittää.

Artekno Oy – laadukkaiden muovituotteiden edelläkävijä

Olemme muovituotteiden ja pakkausteknologian kotimainen edelläkävijä. Jatkuvan tutkimus- ja kehitystyömme ansiosta voimme tarjota asiakkaillemme pitkälle kehitettyjä ratkaisuja – olipa kyseessä muovituotteiden suunnittelu, kokoonpano tai pintakäsittely. Erikoisosaamisemme kattaa useita eri muovimateriaaleja ja menetelmiä. Lue lisää Teknologia-sivulta.

Ota yhteyttä

Tutustu muovityyppeihin

EPP
Close

EPP

EPP on solupolypropeenimuovia, jota kestävyyden ja hyvän palautuvuuden ansiosta käytetään laajalti vaativissa pakkauksissa, kuten veren ja plasman kuljetuksessa, ajoneuvoteollisuudessa mm. autojen puskureissa, sekä ilmastointilaitteissa eriste-, äänenvaimennus-, ja ilmanohjausosissa.  

EPP:n tyypillisiä ominaisuuksia lopputuotteessa:

 • Tiheys muunneltavissa 30–80 kg/m³ välillä
 • Ominaisuudet muuttuvat tiheyden mukaan
 • Toiminnalliset ominaisuudet laajalla lämpötila-alueella -40 … +120 °C
 • Hyvä lämmöneristyskyky
 • Erinomainen kestävyys ja iskunvaimennuskyky
 • Hyvä palautuvuus dynaamisen tai staattisen kuormituksen jälkeen
 • Alhainen veden imeytyminen
 • Hyvä kemiallisten liuottimien kestävyys
 • Helppo puhdistaa, konepestävä
 • Materiaalina uudelleen hyödynnettävissä

Tyypillinen muottimateriaali on alumiini.

Lataa esite

EPS
Close

EPS

EPS (solupolystyreeni, puhekielessä usein ”Styrox”) on paisutettua, umpisoluista polystyreenimuovia, jota käytetään kestävyytensä ja lämmöneristävyytensä ansiosta laajasti rakennusteollisuudessa ja rakentamisessa. EPS soveltuu erinomaisesti pakkauksiin, kuljetuskontteihin sekä vaativiin teknisiin osiin.

Tyypillisiä ominaisuuksia lopputuotteessa:

 • Tiheys muunneltavissa 18–100 kg/m³ välillä
 • Ominaisuudet muuttuvat tiheyden mukaan
 • Toiminnalliset ominaisuudet laajalla lämpötila-alueella -40 … +75 °C
 • Hyvä lämmöneristyskyky
 • Erinomainen iskunvaimennuskyky
 • Alhainen veden imeytyminen
 • Materiaalina uudelleen hyödynnettävissä

Tyypillinen muottimateriaali on alumiini.

Lataa esite

Biohajoava materiaali
Close

Biohajoava materiaali

Biohajoava materiaali on paisutettua maissipohjaista materiaalia, jolla voi korvata polystyreenimuovia, jota käytetään kestävyytensä ja lämmöneristävyytensä ansiosta laajasti rakennusteollisuudessa ja rakentamisessa.

Tyypillisiä ominaisuuksia lopputuotteessa:

 • Tiheys muunneltavissa 30-40 kg/m³ välillä
 • Ominaisuudet muuttuvat tiheyden mukaan
 • Toiminnalliset ominaisuudet lämpötila-alueella max. +80 °C
 • Hyvä lämmöneristyskyky
 • Alhainen veden imeytyminen
 • Teollisesti kompostoitavissa

Tyypillinen muottimateriaali on alumiini.

Lataa esite

Artekno-uutiset

Yleistä tietoa raaka-aineiden saatavuudesta ja hintatasoista
Muoviteollisuuden käyttämien raaka-aineiden saatavuudessa on ennennäkemättömän suuria ongelmia euroopassa. Toimitusongelmien lisäksi muoviteollisuuden tarvitsemien muovien hinnat ovat nousseet uusiin…
Jatka lukemista
Termolaatikoiden kuivajäätestit olivat menestys!
Termolaatikoiden lämpötilat pysyivät pienienkin laatikoiden osalta lähes viikon alle -70 lämpötilassa.
Jatka lukemista
Case: Lämpöharkko -tuoteperhe yhteistyössä Passiivikivitalot Nordic Oy kanssa
Artekno ja Passiivikivitalot Nordic Oy kehittivät yhteistyössä uuden ja innovatiivisen Kivisydän Lämpöharkko U010 tuoteperheen.
Jatka lukemista